Renault Clio V6 Phase I

Techniek

22.030
Coupé
Grijs
Grijs Alcantara
Benzine
2946 cm³
169 kw / 230 pk
Manueel
achter
15 749 km
08/2005
€ 65 000,00 Margewagen
Verkocht
Prijs op aanvraag
Verkocht
Historiek van dit voertuig

In 1998 werd op het autosalon in Parijs ter ere van de 100ste verjaardag van het Franse merk de Renault Clio Renault Sport V6 voorgesteld. Kortweg de Clio V6... De auto werd ontwikkeld als een eerbetoon aan de successen die Renault Sport in het verleden behaald had in de autosport. Hiervoor ontwikkelden ze deze extreme versie van de nieuwe Clio in samen werking met Tom Walkinshaw Racing (TWR), die tevens erg bekend waren omwille van hun ontwikkeling van sport- en racewagens.

Het verhaal starte met de Clio V6 Trophy hiervoor werden slechts 159 exemplaren van de Trophy wagen gebouwd. Later volgde dan de straatversie die eveneens de 3.0l V6 motor achteraan kreeg ingebouwd. De achterste zitplaatsen van de clio moesten plaats ruimen voor deze immense krachtbron. Verder waren de aanpassingen aan de basis Clio ook zeer groot. Brede wielkasten, andere bumpers, een spoorbreedte die met 12.5cm toenam, spoiler, enzovoort. Deze krachtbom was bijna niet meer te herkennen maar de iconische look van de Renault 5 Turbo kwam te voorschijn in het nieuwe design. De wagen werd overigens niet bij Renault maar wel in Zweden bij TWR gebouwd. Van deze Phase 1 Clio V6 werden slechts 1634 exemplaren gebouwd. Duidelijk een collectiestuk dus. 

De wagen die we hier presenteren is een Clio V6 van deze eerste generatie met een 230pk sterke motor. Hij heeft een zeer lage kilometerstand van nog geen 16.000km wat zich natuurlijk vertaalt in de conditie van deze auto. De vorige eigenaar heeft recent een groot onderhoud inclusief distributieriemen laten uitvoeren , alsook nieuwe Michelin banden laten monteren. De wagen is dus klaar voor vele kilometers plezier. Het is een origineel Duitse wagen dit in 2017 in België werd geimporteerd. De wagen beschikt over een complete onderhoudshistoriek met ingevuld onderhoudsboekje.