Austin Healey MKII BN7

Techniek

24.001
Cabriolet
Blauw M.
Blauw Leder
Benzine
3000 cm³
100 kw / 136 pk
Manueel
achter
4 251 km
03/1962
€ 100 000,00 Margewagen
Verkocht
Prijs op aanvraag
Verkocht
Historiek van dit voertuig

Een Austin Healey blijft een icoon in de oldtimer wereld. Het verfijnde design met zijn krachtige motor maakt het één van de meest gewilde oldtimers op de markt. Deze Healey is er één die erg bijzonder is. Anders dan de andere Healeys die je vaak ziet dus neem de tijd om het verhaal van de MKII BN7 te lezen en de wagen naar waarde te schatten. Dit komt slechts zéér zelden te koop op de markt. 

Dit is een 1962 Austin Healey 3000 MK2 BN7 twee-zits roadster met 3 carburatoren. Dit maakt dit het meest pure en mooie model dat Austin Healey maakte. Daar bovenop is de wagen origineel uitgerust met de veel betere en aangenamere Center-Shift versnellingsbak. In totaal zijn er slechts 125 stuks hiervan ooit gebouwd waarbij slechts 68 exemplaren LHD waren. 

In mei 1961 deed Austin Healey een update op hun topmodel door er drie SU carburatoren op te plaatsen, andere nokkenas en andere klepveren in te monteren. Zo ontstond de MK2 variant met en sportiever rijgedrag. Echter de oude side-shift gearbox bleef behouden. Dat werd pas later in 1962 aangepast waardoor deze Healey het optimale prestatie model is en toch de verfijnde looks heeft behouden die later bij de MK3 verdwenen. Dit model was dan in de jaren 60 ook de favoriete wagen voor race- en rally toepassingen.

De wagen werd nieuw in de USA verkocht en kwam later naar Nederland waar hij in 2005 volledig gerestaureerd werd. In 2019 vond hij zo zijn weg naar een Belgische Austin Healey liefhebber die in 2022 besloot de wagen opnieuw te restaureren om deze tot perfectie te brengen. De auto is uitgevoerd in zijn originele kleur nl. Healey Blue, beschikt over een overdrive en chrome spaakwielen.

Dit is een wagen voor een liefhebber die een zeldzaam exemplaar wil in perfecte staat. Kom de wagen gerust bekijken in onze toonzaal en laat u overtuigen door zijn prachtige looks.