Jaguar XJS RESERVED

Techniek

22.028
Break
Groen
Beige Leder
Benzine
4000 cm³
177 kw / 241 pk
Automatisch
achter
183 360 km
10/1993
Verkocht
Prijs op aanvraag
Verkocht
Historiek van dit voertuig

De Jaguar XJS is een klassieker die ondertussen een mooie reputatie opgebouwd heeft. Vooral in de coupé, cabrio en targa versie dan weliswaar. Maar een echte zeldzaamheid heb je pas wanneer je de XJS Shooting Break ziet.  De kostprijs was aanvankelij meer dan 40% hoger dan een 'normale' XJS maar de looks waren dan ook fantastisch en de ingreep was zeer drastisch omdat de benzinetank, daklijn, ramen, koffer, etc. aangepast moesten worden.

Over een periode van 20 jaar werden slechts 67 exemplaren gebouwd waarvan driekwart rechtsgestuurde exemplaren voor het Verenigd Koninkrijk. Daarbij geldt dan nog dat bijna alle exemplaren de V12 motor onder de motorkap hebben.

Dit exemplaar is een recente creatie van deze legendarische klassieker die door coachbuilder Belrose gebouwd werd op basis van een 4.0l coupé. Dit gebeurde tot in de puntjes waarbij de pure klasse van de Engelse klassieker centraal stond.

De 4.0l motor is de laatste jaren gegroeid tot het meest gewilde exemplaar in de Jaguar XJS. Dit omwille van zijn prestaties, betrouwbaarheid en onderhoudskosten.Het betreft hier een origineel Belgische wagen met gekende onderhoudshistorie.